Adopta

Perquè adoptar?
Si vols tenir un animal de companyia, és recomanable adoptar a un dels milers que viuen en Refugis de tot el país abans de comprar. La compra impulsiva d’un animal porta sovint a un abandonament. Si adoptes un animal, a més d’oferir una segona oportunitat, no fomentes el seu negoci. La majoria dels animals de les botigues de mascotes provenen de criadors amb pocs escrúpols, i pateixen malalties hereditàries provocades per l’endogàmia tan àmpliament utilitzada per aconseguir el pedigrí.

Com adoptar
Tots els animals s’adopten mitjançant un contracte d’adopció i es necessita presentar el DNI de l’adoptant. Les adopcions es realitzen de forma ràpida i sense dificultats, però també de forma molt personalitzada i adaptant-se a les necessitats del nou propietari. Demanem mantenir contacte posterior a l’adopció amb la família per assessorar-la davant l’adaptació i els possibles dubtes.

Preguntes que s’ha de fer si pensa adoptar un animal

1 – Està disposat comprometre’s per tota la vida?

 • Vida mitjana d’un gos: 10-16 anys i d’un gat: 15-18 anys
 • no adoptar per impuls, sinó per acord de tota la família
 • verificar que cap membre de la família és al·lèrgic o asmàtic
 • es fa responsable de la seva educació, alimentació, higiene i salut i de qualsevol problema que pugui causar
 • ha de complir amb els deures cívics

2 – Disposa de recursos econòmics per mantenir en òptimes condicions un animal?
3 – Té nens petits i/o altres animals?
4 – Disposa de temps per dedicar a l’animal?
5 – Disposa d’espai a la seva llar?
6 – Què farà de l’animal quan viatgi o vagi de vacances?
7 – Té intenció de canviar de domicili en els pròxims 10-15 anys?

Com adoptar un gos

Gossos menors d’1 any:
Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, amb tota la vacunació de cadell (2-3 dosis), amb la cartilla veterinària, microxip i amb l’esterilització inclosa per quan es pugui realitzar. També inclou la prova de leishmania. La donació és de 180 euros.

Gossos majors d’1 any:
Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, vacunat, amb la cartilla veterinària, microxip i esterilitzat. La donació és de 125 euros.

Com adoptar un gat

Gats menors d’1 any:
Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, testat d’immunodeficiència i leucèmia, amb la vacunació correcta fins al moment de l’adopció, amb cartilla veterinària, microxip més l’esterilització inclosa per realitzar als 6-7 mesos d’edat del gat. La donació és de 110 euros.

Gats de majors 1 any:
Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, testat d’immunodeficiència i leucèmia, vacunat, amb la cartilla veterinària, microxip i esterilitzat. La donació és de 90 euros. (Reduïm el cost per facilitar l’adopció dels més grans).

 

Animals en adopció

     

Avantatges de l’adopció
Milers de gossos i gats acaben en refugis sense tenir cap culpa. Separats dels seus éssers estimats, tancats, confosos, espantats i deprimits, per a molts, la devastació emocional és enorme. Adoptar un animal adult té una sèrie d’avantatges a més d’oferir una segona oportunitat a un animal que pot acabar els seus dies tancat en una gàbia.

Avantatges de l’adopció d’un gos adult:

 • Els voluntaris de la protectora coneixen bé el caràcter de cada animal i ens poden informar de quin s’adapta millor a la nostra llar.
 • Els gossos adults assimilen amb més rapidesa tot el que els ensenyem.
 • L’adaptació d’aquests gossos a la seva nova vida és ràpida i fàcil. L’animal adquirirà en poc temps els costums de la seva nova llar, com les normes de disciplina bàsica, fer les necessitats al carrer, etc.
 • S’eviten les destrosses lògics que causen els cadells que necessiten jugar, rosegar i aprendre a fer les seves necessitats fora de casa.
 • La mida de l’animal adult ja és definitiu pel que no ens portarem sorpreses més endavant.
 • Els que han adoptat, coincideixen a afirmar que la capacitat d’agraïment i afecte cap als nous propietaris dels animals adoptats és enorme.

Avantatges de l’adopció d’un gat adult:

Encara que els cadells de gat puguin resultar més atractius per adoptar, acollir un gat adult té els seus avantatges:

 • Els cadells necessiten ser educats. Encara que els gats en general no siguin precisament educables, els adults ja tindran una sèrie de costums adquirides.
 • Els gats adults són més nets. Al contrari que els cadells, no acostumen a jugar amb la sorra bruta de la safata embrutant la casa i es netegen més sovint, estalviant-nos la difícil tasca de banyar-los.
 • Els cadells poden resultar molt destructius. Als cadells els creixen les dents, han de explorar el món, de manera que tendeixen a mossegar les coses. En canvi un gat adult ja ha experimentat tot això i resulten menys destructius.
 • El gat adult és menys absorbent. En ser més tranquil i jugar menys, necessiten menys vigilància.
 • En cas d’haver nens, aquests poden tractar molt bruscament a l’animal i fer-li mal sense voler ja que són molt delicats. Els gats adults poden escapar-se i amagar-se dels nens, els cadells no.

8 pensaments sobre “Adopta

 1. Vull adoptar a Loby. L’únic que a ma casa n’hi ha gat i no sé com es portarien, però estarà molt bé amb mi, ja que sortiria amb mi a córrer, com a molt tindria que estar a casa 4 hores per tema treball, i cap de setmana eixiriem al camp, anar a Teruel on estàn els meus pares i el camp…

  He viscut des de xicoteta amb pastors alemanys i per això sé qué és aquesta oblgació, i ara amb el canvi feina tinc tots els recursos per poder tindre aquesta nova obligació (a més, sóc valenciana i abans no tenia clar si em quedaria a Barcelona o estaria estable)

 2. El tamany es menys important que el caràcter, i per suposat treure¡l el que fa falta al carrer. Feu una ullada a la web i truquéu al centre perque us informém de tot. 9838402777!

 3. Hola bon dia! A casa ens agradaria adoptar un gosset, vivim en un pis, però volem un gos gran, però a mi concretament m’agradaria que fos cadellet, per poder ensenyar-li desde petit 🙂
  M’agradaria que em donesiu tota l’informació necessaria!
  Salutacions!
  Carla

 4. Hola Paula! La veritat es que l’integració d’un animal adult es molt més fàcil, i si ha vingut d’una familia amb gossos segur que no hi ha cap problema. Truca al centre i t’informém!

 5. Hola bon dia. M’agradaria adoptar a un dels vostres gatets, però tinc un gos, ja adult, i amb molt bon caracter, però que mai ha conviscut amb cap gat. Teniu algún gat que estigui acostumat al contacte amb gossos? Em recomaneu millor un gat adult ja que ja pots veure el seu caracter? Moltes gràcies!! Feu una feina fantàstica!!!! Paula