Adopta

Per què adoptar?

Si vols tenir un animal de companyia, és recomanable adoptar a un dels milers que viuen en Refugis de tot el país abans de comprar.

La compra impulsiva d’un animal porta sovint a un abandonament. Si adoptes un animal, a més d’oferir una segona oportunitat, no fomentes el seu negoci. La majoria dels animals de les botigues de mascotes provenen de criadors amb pocs escrúpols i pateixen malalties hereditàries provocades per l’endogàmia tan àmpliament utilitzada per aconseguir el pedigrí.

Els animals dels refugis necessiten tenir segones oportunitats, molt sovint perdudes per culpa de les persones. Són animals increïbles, amb ganes immenses de viure i estimar. Amb motxilles emocionals de vegades massa pesades, però que un cop se senten estimats, es converteixen en els millors amics que una familia pot tenir.

Avantatges de l’adopció

Milers de gossos i gats acaben en refugis sense tenir cap culpa. Separats dels seus éssers estimats, tancats, confosos, espantats i deprimits, per a molts, la devastació emocional és enorme. Adoptar un animal té una sèrie d’avantatges a més d’oferir una segona oportunitat a un animal que pot acabar els seus dies tancat en una gàbia.

Com adoptar?

Tots els animals s’adopten mitjançant un contracte d’adopció i es necessita presentar el DNI de l’adoptant. Les adopcions es realitzen de forma ràpida i sense dificultats, però també de forma molt personalitzada i adaptant-se a les necessitats del nou propietari. Demanem mantenir contacte posterior a l’adopció amb la família per assessorar-la davant l’adaptació i els possibles dubtes.

Com saber si estàs preparat/da per adoptar un animal?

Només cal que et responguis amb sinceritat les següents preguntes:

 • Estic disposat/da a comprometre’m per tota la vida? (Vida mitjana d’un gos: 10-16 anys i d’un gat: 15-18 anys)
 • Ho faig per impuls o és un acord de tota la família?
 • Jo o algun altre membre de la família té alguna alèrgia o asma?
 • Em faré responsable de tot el que implica un animal: educació, alimentació, higiene, despeses veterinàries i altres situacions i despeses imprevistes?
 • Sóc conscient dels deures cívics que implica tenir a càrrec un animal?
 • Tinc recursos econòmics per tenir l’animal en condicions (alimentació, benestar i salut)?
 • Tinc nens petits, altres animals o persones a càrrec?
 • Tinc temps per dedicar a l’animal?
 • Tinc espai a casa?
 • Sé què faré quan marxi de vacances o hagi de passar dies fora de casa?
 • Sóc conscient que hi ha situacions del dia a dia que potser hauré de canviar per fer-me responsable del meu animal?
 • Em comprometo a ser responsable d’aquest animal, estimar-lo i lluitar per ell davant d’adversitats?


Adoptar un gos

Gossos menors d’1 any

Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, amb tota la vacunació de cadell (2-3 dosis), amb la cartilla veterinària, microxip i amb l’esterilització inclosa per quan es pugui realitzar. També inclou la prova de la leishmania. La donació és de 200€.

Gossos majors d’1 any

Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, vacunat, amb la cartilla veterinària, microxip i esterilitzat. La donació és de 150€.

Gossos amb leishmania

La donació per l’adopció en casos de gossos amb Leishmania és voluntaria.

Gossos adults

Els avantatges d’adoptar un gos adult són:

 • Els voluntaris de la protectora coneixen bé el caràcter de cada animal i ens poden informar de quin s’adapta millor a la nostra llar.
 • Els gossos adults assimilen amb més rapidesa tot el que els ensenyem.
 • L’adaptació d’aquests gossos a la seva nova vida és ràpida i fàcil. L’animal adquirirà en poc temps els costums de la seva nova llar, com les normes de disciplina bàsica, fer les necessitats al carrer, etc.
 • S’eviten les destrosses lògics que causen els cadells que necessiten jugar, rosegar i aprendre a fer les seves necessitats fora de casa.
 • La mida de l’animal adult ja és definitiu pel que no ens portarem sorpreses més endavant.
 • Els que han adoptat, coincideixen a afirmar que la capacitat d’agraïment i afecte cap als nous propietaris dels animals adoptats és enorme.

Adoptar un gat

Gats menors d’1 any

Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, testat d’immunodeficiència i leucèmia, amb la vacunació correcta fins al moment de l’adopció, amb cartilla veterinària, microxip més l’esterilització inclosa per realitzar als 6-7 mesos d’edat del gat. La donació és de 125€.

Gats majors d’1 any

Correspon a la signatura del contracte d’adopció i l’animal es lliura desparasitat, testat d’immunodeficiència i leucèmia, vacunat, amb la cartilla veterinària, microxip i esterilitzat. La donació és de 110€. (Reduïm el cost per facilitar l’adopció dels més grans).

Gats amb FIV (Immunodeficiència Felina)

La donació per l’adopció en casos de gats positius en FIV és voluntaria.

Gats adults

Encara que els cadells de gat puguin resultar més atractius per adoptar, acollir un gat adult té els seus avantatges:

 • Els cadells necessiten ser educats. Encara que els gats en general no siguin precisament educables, els adults ja tindran una sèrie de costums adquirides.
 • Els gats adults són més nets. Al contrari que els cadells, no acostumen a jugar amb la sorra bruta de la safata embrutant la casa i es netegen més sovint, estalviant-nos la difícil tasca de banyar-los.
 • Els cadells poden resultar molt destructius. Als cadells els creixen les dents, han de explorar el món, de manera que tendeixen a mossegar les coses. En canvi un gat adult ja ha experimentat tot això i resulten menys destructius.
 • El gat adult és menys absorbent. En ser més tranquil i jugar menys, necessiten menys vigilància.
 • En cas d’haver nens, aquests poden tractar molt bruscament a l’animal i fer-li mal sense voler ja que són molt delicats. Els gats adults poden escapar-se i amagar-se dels nens, els cadells no.

8 pensaments sobre “Adopta

 1. Vull adoptar a Loby. L’únic que a ma casa n’hi ha gat i no sé com es portarien, però estarà molt bé amb mi, ja que sortiria amb mi a córrer, com a molt tindria que estar a casa 4 hores per tema treball, i cap de setmana eixiriem al camp, anar a Teruel on estàn els meus pares i el camp…

  He viscut des de xicoteta amb pastors alemanys i per això sé qué és aquesta oblgació, i ara amb el canvi feina tinc tots els recursos per poder tindre aquesta nova obligació (a més, sóc valenciana i abans no tenia clar si em quedaria a Barcelona o estaria estable)

 2. El tamany es menys important que el caràcter, i per suposat treure¡l el que fa falta al carrer. Feu una ullada a la web i truquéu al centre perque us informém de tot. 9838402777!

 3. Hola bon dia! A casa ens agradaria adoptar un gosset, vivim en un pis, però volem un gos gran, però a mi concretament m’agradaria que fos cadellet, per poder ensenyar-li desde petit 🙂
  M’agradaria que em donesiu tota l’informació necessaria!
  Salutacions!
  Carla

 4. Hola Paula! La veritat es que l’integració d’un animal adult es molt més fàcil, i si ha vingut d’una familia amb gossos segur que no hi ha cap problema. Truca al centre i t’informém!

 5. Hola bon dia. M’agradaria adoptar a un dels vostres gatets, però tinc un gos, ja adult, i amb molt bon caracter, però que mai ha conviscut amb cap gat. Teniu algún gat que estigui acostumat al contacte amb gossos? Em recomaneu millor un gat adult ja que ja pots veure el seu caracter? Moltes gràcies!! Feu una feina fantàstica!!!! Paula