Colònies de Gats

L’experiència ha demostrat que l’unic procediment efectiu i humanitari per evitar la proliferació dels gats així com per aconseguir un equilibri i benestar entre colònies i el seu entorn es basa en l’esterilització dels animals.

Amb aquesta mesura es redueixen considerablement els miols, la incidència de baralles pel seu instint territorial i l’olor a orina del seu marcatge. L’esterilització també evita patologies de l’aparell reproductor dels animals.

Per altra banda, s’ha d’habituar als gats a menjar en els punts escollits pels responsables del mateniment de la colònia. Llocs de difícil accés per la ciutadania i han de comptar amb sotapluig per refugiar-se del fred, la pluja i el gamberrisme.

La alimentació ha de ser només de pinso, dosificat en menjadors sempre nets. D’aquesta manera no es produeix brutícia i es dóna a l’animal els nutrients que necessita.

Per poder portar a terme aquest projecte, cerquem cuidadors/es de colònies i socis per finançar les esterelitzacions.

11 pensaments sobre “Colònies de Gats

 1. Hola Mónica. Aixó has de parlar-ho amb el teu ajuntament. Avísa’ls de la constància de la colónia, i consultal’ls-hi quina protectora porta el tema dels gats de carrer, i ells t’explicarán com funciona i com pots col.laborar. Gràcies!

 2. Es podría fer una colonia a Canyamars, Dosrius? Hi ha bastants gats al carrer sense castrar. La gent els posa aigua i pinso pero hi ha bastants. A mes, es barallen entre ells quan el zel. Jo m’ofereixo per l’alimentacio.
  Monica

 3. Hola Esther. Aixó consula-ho amb el teu ajuntament. Que et diguin quina protectora o associació se’n fa càrreg! Gràcies per voler ajudar els peluts!!! Fa falta molta gent com tú!

 4. Hola,

  sóc de Sabadell i m’agradaria ajudar a posar pinso o en cuidar dintre de les meves possibilitats, alguna colónia de gats que estigui per aquí. Sabeu si n’hi han per aquí, Sabadell??

  Moltes gràcies!

 5. Hola Isabel, si ets de Granollers fes saber a l’ajuntament, a salud pública, la ubicació de la colonia. Ens hi posarém en quant poguém. Gràcies!

 6. Hola Raul, sempre has de parlar amb salut pública de l’ajuntament,i donar l’avís de que hi ha una colónia, perque puguin notificar-ho a la protectora i que ells s’encarreguin de cuidar-la i esterilitzar els animals!

 7. hola visc a can Regassol, i a un dels punt de recollida selectiva hi ha una colonia que s’alimenta de les restes i que es refugia a unes canyes que hi ha aprop. cada poc hem trobo amb nous amiguets, pero no augmenten de numero, per lo que hem temo lo pitjor, per acabar-ho de rematar l’hivern passat els vaig fer un refugi, que l’ajuntament va retirar.

  es pot fer algo?

 8. Hola em dic Isabel, visc a la Avda. Marie Curie, 10…aprop hi ha una colonia de gats jo els hi poso menjar i aigua, ja em coneixin fins hi tot el cotxe, ara ni han alguns de petitons i tambe alguns que crec estan malaltons, que s´ha de fer…es poden esterilitzar alguns…pobrets es que ni ha que semblan molt malaltons i el meuns m´agradaria que estiguesis una mica be!!!
  algun cop he vingut a portar pinso i cosetes i llaunetes sobretot quand el Raspa, que tenia mes temps ara vaig mes atrefegada….!!!
  Gràcies per tot el que feu sou incribles!!!

 9. No he parlat directament amb vosaltres. Us trucaré o en pasaré per la protectora en quant pugui. Com us dic, no visc a Granollers.

 10. Des de fa més d’un any estic alimentant a la colònia de gats de la placeta-jardí del Pol. Font del Ràdium. De fet em conéixen i en quant veuen el cotxe em venen a rebre amb corredisses i salts.

  Estic molt interessada en què aquesta colonia visqui en condicions. M’agradaria poder parlar de com financiar l’esterilització. He vist neixer petits… I n’he enterrat alguns al haver-los trobat morts.. I d’altres, simplement ja mai més els he tornat a veure.

  Gràcies. Deixo dades. No visc a la zona.

Deixa un comentari